Simona David Crisbășanu – Vicepreședinte al Coaliției pentru Educație

Simona David Crisbășanu, președinte al Asociației ROI, a revenit în Consiliul Director al Coaliției pentru Educație și, de la finalul anului 2019, și-a asumat rolul de Vicepreședinte, fiind nominalizată și aleasă în această poziție de către reprezentanții organizațiilor neguvernamentale membre ale Federației. “Îmi propun să contribui din acest rol la a avansa în atingerea priorităților strategice ale Coaliției. Sper să creștem și să consolidăm poziția noastră pe planul politicilor publice ca voce a ONG-urilor active în domeniu”, spune reprezentanta Coaliției.  

În perioada următoare, Simona David Crisbășanu va fi persoana de contact pentru mass media și publicul extern din partea Federației Coaliției pentru Educație (simona@coalitiaedu.ro, 0754222007). 

Prin Asociația ROI, Simona David Crisbășanu a inițiat și coordonat proiecte inovatoare precum Zburd-Educație prin coaching (www.zburd.ro) și Adoptă un liceu, care s-au axat pe intervenția în licee (în special tehnologice) din întreaga țară și au încurajat colaborarea profesori-elevi-părinți-comunitate cu rezultate remarcabile. Recent, a lansat harta școlilor care transformă educația în România – www.scoalazburd.ro.

Simona vine în locul lui Emanuel Beteringhe, președintele Asociației Române de Dezbateri, Oratorie și Retorică (ARDOR). Îi mulțumim lui Emanuel pentru contribuția semnificativă la dezvoltarea Federației, prin menținerea valorilor și urmărirea busolei Coaliției pentru Educație, și pentru că ne susține în continuare din poziția de membru. 

Mai multe informații despre Simona David Crisbășanu:

Absolventă a ASE București, Simona are o bogată experiență profesională în domeniul comunicării și în dezvoltarea de proiecte educaționale, fiind pasionată de coaching. În urmă cu 10 ani, a părăsit lumea corporatistă pentru a introduce coachingul în educație și a inițiat acest demers prin proiectele derulate în cadrul Asociației ROI. A susținut activ dezvoltarea Coaliției pentru Educatie (www.coalitiaedu.ro) încă de la înființare, din 2015.

In 2014, prestigioasa revistă Foreign Policy Romania a nominalizat-o pe Simona printre cei 100 de români care prin puterea ideilor sau a exemplului mișcă lucrurile în România. A primit premiul Femeia Anului 2014 pentru Excelență în Educație de la Revista Avantaje. In 2017, s-a aflat pe harta inovatorilor sociali din România publicată de Ashoka. Iar în 2018, a fost una dintre cele 100 de femei prezente în volumul „Forța Civică a Femeilor”.

 

Share and Enjoy !

0Shares
0 0

No Comments Yet.

Leave a comment