Consiliul Director – 2023-2024

În data de 24.04.2023, Adunarea Generală Anuală a Coaliției pentru Educație a ales un nou Consiliu Director.

Componența noului Consiliului Director, cu mandat din aprilie 2023 până în 2024, este următoarea:

  • Simona David-Crisbășanu, Președintă, din partea Asociației ROI
  • Fabiola Hosu, Vicepreședintă, din partea Asociației Fabiola Hosu, Questfield
  • Silvia Bogdan, Secretar General, din partea Asociației Școala de Valori
  • Claudia Lixandru, membră, din partea Roma Education Fund
  • Carmen Lică, membră, din partea Centrului Step by Step
  • Mihaela Nabăr, membră, din partea World Vision Romania
  • Liliana Romaniuc, membră, din partea Asociației Române de Literație

Dezbaterile privind proiectele de lege ale educației au arătat cât de mare este nevoia de propuneri bazate pe argumente, studii și bune practici. Coaliția pentru Educație a dovedit că poate aduce o contribuție valoroasă în acest sens și vom continua să facem acest lucru, având ca repere direcțiile strategice stabilite prin Manifestul Federației”, a declarat Simona David-Crisbășanu, președinta Coaliției pentru Educației. Coaliția este mai mult decât suma membrilor și sunt convinsă că, împreună, putem avea o voce mai puternică și un impact mai mare la nivel de sistem. Le mulțumesc colegilor mei pentru încredere și mă bazez pe sprijinul lor”, a adăugat reprezentanta Federației.

În cadrul Consiliului Director, Diana Certan, Daniela Vișoianu și Florina Balint și-au încetat mandatele de membre. Au fost alese, cu unanimitate de voturi, noile membre: Silvia Bogdan, din partea Asociației Școala de Valori, Mihaela Nabăr,din partea World Vision România și Carmen Lică, din partea Centrului Step by Step pentru Educație și Dezvoltare Profesională.

Simona David-Crisbășanu (Asociația ROI) a fost aleasă în rolul de Președintă a Coaliției pentru Educație, preluând acest rol de la Diana Certan. Fabiola Hosu (Școala Questfield) este noua Vicepreședintă a Coaliției pentru Educație, iar Silvia Bogdan (Școala de Valori) are rol de Secretar General.

În activitatea sa, Consiliul Director al Coaliției ține seama de următoarele direcții centrale, stabilite în Manifestul Coaliției: participare și echitate; calitatea resurselor umane; curriculum și evaluare; descentralizare reală; finanțare și bună guvernanță. 

Totodată, Adunarea Generală a decis primirea de noi membri în cadrul Coaliției pentru Educație, noii veniți fiind trei organizații non-guvernamentale cu mare impact și cu o experiență valoroasă în domeniul educației:

  • World Vision România
  • Centrul Step by Step pentru Educație și Dezvoltare Profesională
  • Asociația Părinți în Dialog - Școala Babel din Timișoara

Noii membri ai Coaliției pentru Educație vor contribui prin expertiza lor la consolidarea Coaliției ca o voce puternică a societății civile în domeniul educației. Lista actualizată cu cele 19 organizații membre este disponibilă aici.

Nu în ultimul rând, membrii Adunării Generale au aprobat Bilanțul și Raportul Anual al Coaliției pentru 2022, document ce poate fi accesat aici.

Mulțumim membrilor Consiliului Director anterior, cu mandat din 2021 până în 2023, din care au făcut parte: Diana Certan, președintă, Simona David-Crisbășanu, vicepreședintă, Fabiola Hosu, Claudia Lixandru, Liliana Romaniuc, Daniela Vișoianu, Florina Balint.

***

Despre Federația Coaliția pentru Educație

Fondată în 2015, Coaliția pentru Educație reunește organizații neguvernamentale active în domeniu și susține dezvoltarea școlii în care fiecare vrea și poate să își împlinească potențialul.

Persoana de contact: Simona David-Crisbășanu, președintă a Coaliției pentru Educație (simona@coalitiaedu.ro, 0754.222.007)

Federația Coaliția pentru Educație, 26.04.2023

Share and Enjoy !

0Shares
0 0