Despre noi

Coaliția pentru Educație este o federație creată în 2015 de ONG-uri active în domeniu și are ca misiune asumată coagularea energiilor și resurselor pentru împlinirea unei viziuni curajoase despre învățare în România. Federația a fost constituită de un nucleu de organizații neguvernamentale cu peste 10 ani de experiență în domeniu și mii de beneficiari, pe diferite paliere ale educației, fie că este vorba despre preșcolari, elevi, studenți, educatori sau părinți.

Viziune: Școala în care fiecare vrea și poate să își împlinească potențialul!

Pentru aceasta, abordăm consecvent cinci teme majore din educație, cu priorități dezvoltate în Manifestul Coaliției pentru Educație:

  • calitatea resurselor umane;
  • participare și echitate în școli;
  • descentralizarea sistemului de învățământ;
  • curriculum și evaluare;
  • finanțare și bună guvernanță.

Și ne asumăm următoarele roluri:

  • să asigurăm un spațiu de dialog care strânge împreună oameni dedicați educației;
  • să formulăm propuneri și să promovăm modificări de politici publice/legislație în domeniu, ținând seama de temele prioritare;
  • să contribuim activ la dezvoltarea și implementarea unei strategii naționale pentru educație;
  • să facilităm schimbul de bune practici;
  • să semnalăm derapajele sistemului educațional față de cele mai bune practici internaționale.

Organizațiile membre ale Coaliției pentru Educație sunt: Asociația Aproape de TINEriAsociația C4C – Communication for Community, Asociația Iubesc Ploieștii, Asociația MetruCubAsociația OvidiuRo, Asociația Reper 21Asociația ROIAsociația Română de Dezbateri, Oratorie și Retorică, Asociația Română de Literație, Institutul pentru Dezvoltarea Evaluării în EducațieFundația Noi Orizonturi, Fundația Tineri pentru tineriOrganizația Umanitară CONCORDIA, Questifield, Roma Education Fund,  Teach for Romania, United Way RomâniaUniversitatea Alternativă. Acestora li se adaugă, ca partener, grupul EDUCATIVA.

Curajul, pasiunea pentru învățare, libertatea, respectul și spiritul de colaborare sunt valorile care ne-au adus împreună și ne ghidează în acțiunile noastre comune.

Poți afla mai multe despre inițiativele organizațiilor fondatoare din publicația “Viitorul educației – 11 perspective pentru România”, lansată în aprilie 2016, pe care o poți accesa aici.

alex2

Procesul de formare și dezvoltare a Coaliției a fost susținut în perioada 2015/2016 printr-un proiect finanțat prin granturile SEE 2009 – 2014, în cadrul Fondului ONG în România.

Rapoarte de activitate:

Share and Enjoy !

0Shares
0 0