Restart în Educație

Cum a început totul?

În 2012, Restart în educație a fost o competiţie care a găsit și a susținut cele mai bune idei online prin care să se transforme educația. Punctul său central a fost reprezentat de o platformă dedicată inovaţiei în educaţie creată printr-un parteneriat între Romanian-AmericanFoundation, TechSoupRomânia și CROS.

Între 23 și 25 noiembrie a fost organizată NeConferința Restart în Educație, pentru a oferi tuturor un spațiu deschis în care să fie expuse ideile de inovație în educație.

Proiectele care au fost generate, organizațiile care s-au implicat și în special oamenii care au venit în contact cu Restart în Educație au generat energia unei comunități dornice să colaboreze pentru a contribui la transformarea educației din România.

Astfel, din acel moment, Restart în Educație și-a turat motoarele pentru a dezvolta comunitatea inovatorilor în educație din România.

Ce s-a întâmplat în comunitate?

În 2013 a organizat o serie de întâlnire ale comunității, NeConferința RestartEdu 2013 și prima ediție a taberei RestartEdu.

În 2014 am continuat seria întâlnirilor comunității, organizând cea de-a doua ediție a taberei RestartEdu pe 5-7 septembrie și NeConferința RestartEdu pe 29 noiembrie.

În 2015 am început anul cu un refresh, RestartEdu Refresh în care am discutat despre oamenii care transformă educația din România.