Consiliu Director

Simona David Crisbășanu
Vicepreședinte

Lider al Asociației ROISimona David Crisbășanu a inițiat și coordonat proiecte inovatoare precum Zburd-Educație prin coaching și Adoptă un liceu, care s-au axat pe intervenția în licee (în special tehnologice) din întreaga țară și au încurajat colaborarea profesori-elevi-părinți-comunitate cu rezultate remarcabile. Recent, a lansat harta școlilor care transformă educația în România – www.scoalazburd.ro.

Absolventă a ASE București, Simona are o bogată experiență profesională în domeniul comunicării și în dezvoltarea de proiecte educaționale, fiind pasionată de coaching. În urmă cu 10 ani, a părăsit lumea corporatistă pentru a introduce coachingul în educație prin proiectele Asociației ROI. A susținut activ dezvoltarea Coaliției pentru Educatie (www.coalitiaedu.ro) încă de la înființare, din 2015.

In 2014, Foreign Policy Romania a nominalizat-o pe Simona printre cei 100 de români care prin puterea ideilor sau a exemplului mișcă lucrurile în România. A primit premiul Femeia Anului 2014 pentru Excelență în Educație de la Revista Avantaje. In 2017, s-a aflat pe harta inovatorilor sociali din România publicată de Ashoka. Iar în 2018, a fost una dintre cele 100 de femei prezente în volumul „Forța Civică a Femeilor”.

Diana Certan

Diana Certan are 15 ani de experiență în organizații non guvernamentale (ONG); expertiza sa este în management organizațional, management de proiect, dezvoltare modele și programe educaționale experiențiale (learn by doing), strângeri de fonduri, evaluator, formator de formatori. Începând cu mai 2015, Diana este director de comunicare și fundraising pentru Organizația Umanitară CONCORDIA. În perioada 2004–aprilie 2015 Diana a fost unul dintre actorii cheie în dezvoltarea modelului educațional IMPACT (program al Fundației Noi Orizonturi) la nivel național (150 de școli și licee) și internațional (10 țări), în calitate de Manager.

Claudia Cochina

Claudia Cochină deține un master în Comunicare obținut la Universitatea McGill din Canada și are o experiență de 20 de ani în management de proiecte educaționale atât în Romania, cât și la nivel internațional. Din 2009, Claudia conduce Asociația Aproape de TINEri din Craiova. Plecând de la puternica convingere că tinerii și copiii au un potential extraordinar și sunt investitia cea mai de preț a unei comunități, Claudia a dezvoltat și implementat proiecte de educație non-formală lucrând cu peste 1000 de copii și adolescenti. Este implicată activ în proiectul EROI (HEROES), o platformă canadiană de formarea caracterului și creșterea încrederii în sine pentru adolescenții de 11-14 ani. Înțelegând că educația copiilor nu poate fi făcută decât printr-un puternic parteneriat părinte-profesor, Claudia a creat o comunitate cu peste 200 de copii și 400 de părinți în jurul programului non-formal de învățare a limbii engleze Fly High.  Ca mama a doi copii și educator, Claudia aspiră la o școală în care copiii se dezvoltă frumos în toate aspectele și la care ei merg cu plăcere pentru a se pregăti pentru viață.

Claudia Lixandru

Claudia are o experiență vastă atât în sectorul non-guvernamental , cât și în domeniul corporatist. Și-a început activitatea profesională în Centrul de Resurse pentru Diversitate Etnoculturală (parte a Soros Open Network) ca manager financiar, apoi a continuat în domeniul privat în funcții de conducere, ca director de proiecte al firmei  Combridge (membru al Deutsche Telekom Group) și ca director executiv al firmei Laromet Metal.
A absolvit Facultatea de Științe Economice și un masterat în Managementul Vânzărilor la University of San Francisco. Susține cursuri de instruire în diferite domenii. Este un promotor al importanței educației și al dezvoltării personale, considerând că resursa cea mai importantă a oricărei organizații este omul.

Liliana Romaniuc

Pentru Liliana Romaniuc școala înseamnă acasă! Profesoară de matematică, în perioada comunistă, a crezut multă vreme că nu există fericire in viață dacă nu ești bun la matematică. Paradigmele educaționale i s-au schimbat treptat, pe măsură ce a întâlnit oameni care gândeau altfel, oameni care i-au facilitat experiențe inedite de învățare.

După 1990 a înființat prima școală privată din Iași. Douăzeci de ani mai târziu a înființat prima școală internațională din Iași. A fost inspector general școlar, este expert ARACIP și este implicată în procesul de reformare a sistemului educațional românesc. Învață continuu, este pasionată de educație, iar în ultimii ani s-a dedicat combaterii analfabetismului funcțional.

Doctor în științele educației, Liliana Romaniuc coordonează proiecte cu finanțare națională și internațională și a format mii de profesori și directori de școli, inclusiv din poziția de Președintă a Asociației Române de Literație (ARL).

Anda-Ilona Șerban
Secretar General
Anda-Ilona Șerban coordonează activitatea de advocacy a Fundației United Way România. În același timp, susține și promovează, ca manager de programe, modele educaționale integrate pentru comunitățile dezavantajate. Anda este alumni al programului de fellowship al Departamentului de Stat al SUA pe probleme comunitare și educaționale și are o experiență de peste 5 ani în coaliții internaționale.
Daniela Vișoianu
Președinte
Daniela Vișoianu coordonează mai multe proiecte dedicate copiilor și dezvoltării de structuri de economie socială în cadrul Asociației C4C Communication for Community. Daniela combină rolurile de părinte, manager de proiect, profesor asociat în cadrul Facultății de Sociologie și Asistență Socială și antreprenor în domeniul consultanței în resurse umane și managementul proiectelor europene.

Au fost membri în Consiliul Director

Octavia Borș

Octavia Borș a absolvit Facultatea de Sociologie din cadrul Universității Babeș Bolyai, Cluj Napoca. Ca parte din echipa Fundației Noi Orizonturi, Octavia a contribuit la dezvoltarea programului educațional IMPACT (implementant în peste 100 de școli din România) având pe rând rolul de mentor, trainer internațional (Nicaragua, Germania, Armenia etc.), manager de proiect și director de program. În prezent, Octavia Borș colaborează cu Ministerul Educației Naționale și Cercetării Științifice, în numele Fundației Noi Orizonturi pentru îmbunătățirea metodologiei de organizare a programului Școala Altfel.

(2016 - martie 2018)

Cristina Cristea

Cristina Cristea este co-fondator al Universității Alternative. De peste 10 ani lucrează cu tinerii, sustinându-i atât prin programe individuale de mentorat și coaching, cât și în programe de training. Temele de interes sunt antreprenoriatul, îmbunătățirea proceselor din organizații prin Lean Six Sigma și educația.

(2015 - iunie 2017)

Ionela Cristea

Ionela ocupă în prezent funcția de Director de Programe al Fundației Roma Education Fund România. Ionela activează în Fundație de peste 7 ani, coordonând activități educationale în cadrul Proiectelor Școală după Scoală – ID 55876 și ”Copiii și părinții romi vor la școală!” – ID 132996. Ionela a absolvit de curând programul “All About Parenting” privind metode inovative pentru educarea și dezvoltarea copiilor. Din 2003, a fost implicată activ în societatea civilă romă, lucrând în cadrul Agenției de Dezvoltare Comunitară “Împreună”. Ionela are o experienţă specifică în implementarea proiectelor în mai multe domenii: tineret, voluntariat și educație dar și o experiență de peste 3 ani de consultanță în cadrul companiei PricewaterhouseCoopers România. În toți anii petrecuți alături de Fundație, Ionela a contribuit semnificativ atât la procesele interne de management ale organizației, cât și la crearea și îmbunătățirea unor programe educaționale și a fost parte integrantă a procesului de poziționare a Roma Education Fund România, atât pe piața internă cât și pe cea externă.

(iulie 2017 - martie 2018)

Simona David-Crisbășanu

Simona David Crisbășanu promovează schimbarea culturii organizaționale a școlii prin colaborarea profesori-elevi-părinți și prin coaching. Lider al Asociației ROI, Simona a inițiat proiectul Zburd-Educaţie prin coaching, care a condus la îmbunătăţirea semnificativă a performanţelor unor licee dezavantajate, prin lucrul în echipă profesori-elevi-părinți-comunitate. A produs filmul documentar „Ba se poate!” și a lucrat cu sute de profesori, elevi și părinți, în calitate de facilitator/coach de echipă și formator. În 2014, Simona a fost nominalizată de către Foreign Policy România printre cei 100 de români care prin puterea ideilor sau a exemplului mișcă lucrurile în România, iar revista Avantaje i-a acordat premiul “Femeia Anului 2014 pentru Excelență în Educație”.

(2015 - martie 2018)

Alexandru Ghiță

Alexandru Ghiță este fondatorul EDUCATIVA – un grup de întreprinderi sociale în domeniul educației. Printre proiectele inițiate de Alexandru se numără RIUF, EDMUNDO, UNIVERSALIO, REVIRO, Optiuni.ro, AdmitereOnline.ro. Utilizând experiența din cadrul programului de MBA de la INSEAD, Alexandru susține creșterea competitivității sistemului educațional românesc, cel mai recent proiect în care s-a implicat fiind lansarea EA - The Entrepreneurship Academy – prima universitate de antreprenoriat din România.

(2015 - iunie 2017)