Federația Coaliția pentru Educație are director executiv

 

Din luna septembrie 2021, Andreea Eșanu s-a alăturat Coaliției pentru Educație în calitate de Director Executiv. Din acest rol, va contribui la dezvoltarea organizațională a Federației și la continuarea eforturilor în domeniul politicilor publice educaționale. Cu o experiență de peste 16 ani în domeniul educației și cercetării, Andreea va avea un rol cheie în sprijinirea Consiliului Director al Coaliției pentru îndeplinirea viziunii Federației: Școala în care fiecare vrea și poate să își împlinească potențialul!

 

Andreea Eșanu este doctor în filozofie al Universității din București, din anul 2010 predă filozofie la Universitatea din București și a publicat 15 articole în publicații de specialitate naționale și internaționale. În ultimii 9 ani a fost alături de echipa Centrului de Evaluare și Analize Educaționale în calitate de cercetător, asistent de proiect și manager de proiect.

Principalele sale arii de interes sunt dezvoltarea unor instrumente de gândire critică și reflecție utilizate în diverse domenii (media, argumentare științifică, etc.), cercetarea în științele educației și politici publice educaționale care sunt fundamentate pe date statistice și studii de caz. Din anul 2013 a început să studieze aplicarea metodelor mixte de cercetare (cantitative și calitative) în științele sociale și ale educației, precum și folosirea instrumentelor psihometrice pentru evaluările de abilități și competențe, în contexte naționale și internaționale alături de experți ai Băncii Mondiale și/sau diverse instituții de cercetare. A dezvoltat proiecte în zona formării continue pentru peste 300 de profesori de științe și matematică în Romania. 

 

Despre Coaliția pentru Educație:

Fondată în 2015, Coaliția pentru Educație reunește organizații neguvernamentale active în domeniu și susține dezvoltarea școlii în care fiecare vrea și poate să își împlinească potențialul.

 

Share and Enjoy !

0Shares
0 0

No Comments Yet.

Leave a comment